Competitions, Geen categorie, kitesurfing, Mariska & Kitesurfing

De Philippine Kiteboarding Tour 2017  (PKA) – Tablas Island

De Philippine Kiteboarding Tour 2017  (PKA) 

The days after – Tablas Island

De dag na de competitie begint het ineens wel te waaien, zelfs zoveel dat er een weerswaarschuwing is en er geen boten van of naar het eiland meer gaan. We zitten de komende twee dagen vast op Cagbalette. Twee dagen later komt het bericht dat de “ grote” veerpont gaat varen. Helaas niet via de normale route en we zullen dus “iets”  meer moeten overstappen tussen de boten, bussen en tricycles (scooter met een bakje) / Jeepneys (een lange lage auto/ heel kleine truck met lange banken)… er gaat een hele wereld voor je open tijdens het reizen doo

r een land met zoveel eilanden, ik vertrouw op de lokale kennis en volg trouw.  Tijdens de competitie heb ik Atte kapel (Zweden) en Jingjin gan Gajisan (Filipijnen) ontmoet, beiden zijn professioneel twintip racer in Asië en wonend op Tablas (weer een ander eiland). Tijdens de competitie hebben ze me overtuigd dat ik een kijkje moet nemen op “hun” eiland. Waarom niet?  Zo ongeveer 5 boten, 2 bussen, 3 jeepneys en heel wat uren (zonder slaap) later komen we aan op Caticlan. Waar de laatste boot moet gaan naar Borocay voor de meeste en in ons geval naar Tablas. Deze boot gaat niet (verrassing), er volgt een spannend,nat ritje in een klein vissersbootje dat om het hoekje van de haven wel vertrekt.

Tablas Island is een eiland waar alles nog is zoals het vroeger was. Water dat uit de grond gepompt wordt, leven in hutjes, super veel rijstvelden, je eigen groenten en fruit laten groeien, alleen een koude douche. Afval verbranden, geen grote supermarkten, geen bankrekening, geen toeristen en het beste;  de enige kiter op het water. Schoolkinderen helpen je met launchen en landen. Hoe arm de bevolking ook is, je krijgt altijd een big smile, een vriendelijke hallo en een zwaai.  Soms val ik van de ene verbazing in de andere; zeewier groeit voor salades, kippen die spontaan verdwijnen, zee-egels die op miraculeuze wijze de keuken in gaan (toch echt lekker smaken) en vriendelijke vissers met de gekste vangsten. Op dit eiland zijn er verschillende kite mogelijkheden, op avontuur naar een ander eiland, een vlakke baai opzoeken, spelen in de golven, hydrofoilen, freestylen of trainen voor de twintip race het kan allemaal. Voor de feesten moet je hier niet komen (oke, m.u.v de verjaardagsfeestjes van de lokale bevolking, dan staan de boxen op straat net het volume op stand burenruzie).

 

1 thought on “De Philippine Kiteboarding Tour 2017  (PKA) – Tablas Island”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s